Valencia CF06 marzo 2020

CRÒNICA | El Valencia CF baralla per a guanyar i empata a Vitoria davant l'Alavés (1-1)

El partit va estar marcat pel golàs de Parejo i per la no senyalització d'un clar penal a Cheryshev

El Valencia CF va barallar per a guanyar i va empatar en Mendizorroza davant el Deportivo Alavés (1-1), en una bon partit dels de Mestalla, especialment la primera meitat en la qual es van avançar amb un espectacular golàs de falta de Dani Parejo i en la qual el VAR i el col·legiat no van xiular un claríssim penal per enderrocament del meta Pacheco a Cheryshev. Després del descans, els locals van empatar en l'única distracció defensiva i, malgrat intentar-lo fins al final, els blanc-i-negres no van poder aconseguir els tres punts.

L'Alavés va acabar la primera meitat descentrat, desballestat i perdent-se en faltes i nombroses imprecisions. Tot per culpa del bon fer sobre la gespa de l'equip de Mestalla, sòlid, compacte, amb un plantejament perfecte, i perillós a la contra per totes dos bandes. I va poder ser encara millor si Wass, de cap, arriba a assestar el colp definitiu als locals, però el danés no va encertar a batre a Pacheco en una excel·lent ocasió. El Valencia CF es va anar al descans amb molt bones sensacions i, el més important, amb avantatge en el marcador.

Una altra excel·lent notícia a Vitòria va arribar amb l'esperat retorn de Coquelin passada l'hora de joc en substitució de Florenzi. No obstant això, un rebutge en l'àrea va caure als peus d'Edgar per a marcar l'empat en l'única distracció defensiva dels de Mestalla. Una altra vegada tocava reaccionar i alçar-se. Guedes, que havia entrat pocs minuts abans, va donar l'esglai de la nit en rebre un fort colp en la cara que va ficar la por en el cos a tots els assistents. Afortunadament el portugués, després de canviar la seua samarreta plena de sang, va tornar a entrar.

El Valencia CF volia més. Rodrigo, en el dia del seu aniversari, reapareixia després d'un temps fora per lesió. Els tres punts eren una obsessió i l'equip es va llançar per aqueix botí màxim. L'Alavés va tindre el triomf en l'últim sospir amb un tret des de prop de Joselu que Diakhaby va evitar en llançar-se al sòl. Al final, empat a Vitoria en un xoc en el qual als de Mestalla se'ls va escatimar un clar penal a Cheryshev en un nou error arbitral i del VAR en l'actual temporada. I ja són molts.

Fitxa tècnica

1. Deportivo Alavés: Pacheco, Ximo Navarro, Laguardia, Ely, Duarte, Fejsa (Manu García, m. 81), Luis Rioja (Borja Sanz, m. 64), Edgar, Camarasa (Pere Pons, m. 76), Lucas Pérez i Joselu.

1. Valencia CF: Cillessen, Florenzi (Coquelin, m. 64), G. Paulista, Diakhaby, Gayá, Wass, Kondogbia, Parejo, Carlos Soler, Cheryshev (Rodrigo, m. 82) i Gameiro (Guedes, m. 72).

Gols: 0-1. M. 34: Parejo. 1-1. M. 72: Edgar.